Hvorfor har din virksomhed brug for et moderne ERP-system?

Et moderne ERP-system tilbyder avancerede muligheder for at følge med virksomhedens behov og understøtte fremtidig vækst

Hvad betyder ERP?

ERP er forkortelsen for Enterprise Ressource Planning, som bedst kan oversættes til ressourceplanlægning for virksomheder.  I daglig tale omtales det ofte som et forretnings- eller virksomhedssystem, der er software til administration og styring af virksomhedens processer. 

Hvad kan et ERP-system?

Et ERP-system binder virksomhedens vigtigste processer sammen inden for eksempelvis: 

 • Økonomi
 • Lagerstyring
 • Produktion
 • Projektstyring
 • Personale

I bund og grund handler ERP om effektivisering af processer. Derfor giver et ERP-system mulighed for at samle vitale funktioner i ét system og eliminere unødvendige og tidskrævende arbejdsgange. Et moderne ERP-system tilbyder avanceret og intelligent funktionalitet, der kan være med til at øge performance i virksomheden og samtidig give en række konkurrencefordele.

Hvad kan et ERP-system?

Et ERP-system binder virksomhedens vigtigste processer sammen inden for eksempelvis: 

 • Økonomi
 • Lagerstyring
 • Produktion
 • Projektstyring
 • Personale

I bund og grund handler ERP om effektivisering af processer. Derfor giver et ERP-system mulighed for at samle vitale funktioner i ét system og eliminere unødvendige og tidskrævende arbejdsgange. Et moderne ERP-system tilbyder avanceret og intelligent funktionalitet, der kan være med til at øge performance i virksomheden og samtidig give en række konkurrencefordele.

Hvad kan et moderne ERP-system tilbyde din virksomhed?

Microsoft Dynamics 365 betragtes som én af markedets stærkeste ERP-løsninger, som tilbyder en række muligheder og fordele sammenlignet med traditionelle ERP-løsninger. 


Forbinder hele din virksomhed

Du kan dele data på tværs af enheder i din forretning, hvilket gør det nemmere at nedbryde de traditionelle siloer og skabe transparens på tværs af virksomheder

 

hierarchy-10


Få mere ud af din data

Ved at samle kunde- og virksomhedsdata i én løsning får du bedre overblik, bedre indsigt og flere muligheder for at udnytte data strategisk

database-2


Bliv proaktiv

Den øgede dataindsigt gør det nemmere at blive proaktiv i sine beslutninger på tværs af enheder og funktioner i virksomheden, hvilket kan give et forspring i forhold til konkurrenterne

space-rocket-flying


Cloud er lig skalerbarhed

I Dynamics 365 er alle forretningsapplikationerne i skyen. Du kan nemt tilvælge de applikationer, din virksomhed har brug for, og skrue op og ned for antallet af licenser. Den cloudbaserede løsning sikrer nem skalering i takt med, at virksomheden vokser

cloud


Tilgængelighed 

Med en cloudbaseret løsning er virksomhedens medarbejdere ikke længere afhængig af at skulle være på kontoret for at tilgå og bruge systemet. Systemet er tilgængeligt overalt - og på alle enheder

cloud-phone-exchange


Sidste store opdatering

Når du opgraderer til Dynamics 365, bliver det din sidste store, tunge systemimplementering. Mindre, løbende opdateringer holder din Dynamics 365-løsning up-to-date med de nyeste funktioner og sikrer dermed, at systemet understøtter virksomhedens kontinuerlige udvikling og vækst

seo-search-oneHvem har brug for et ERP-system?

Et ERP-system er gavnligt for virksomheder i alle størrelser, der har behov for samling af sine processer. Det er udfordrende at styre sin forretning uden en form for overblik og central vidensdeling. Virksomheder med mange og komplekse processer, såsom en stor og kompleks forsyningskæde, vil have stor gavn af et ERP-system. Ligeledes er et ERP-system gavnligt for de virksomheder, der ønsker øget integration på tværs af virksomheden


Det handler om forretningsudvikling

Et ERP-system kan ses som rygraden, der binder jeres forretningsprocesser sammen. Implementeringen af et nyt ERP-system er ofte et godt anliggende til at revidere jeres interne processer og måden, I driver forretning på.

Selvom systemet optimerer og effektiviserer mange tekniske udfordringer, skal resten af jeres virksomhed også følge med.

Dermed bliver det en forretningsoptimering af interne arbejdsgange og processer - og ikke kun en opgradering af virksomhedens IT-system.

Et moderne ERP-system er med til at sikre, at jeres virksomhed har de bedste forudsætninger for at reducere driftsomkostninger og understøtte fremtidig vækst, så marginen på jeres bundlinje stiger.

Kom godt i mål med dit ERP-projekt

Vi har samlet over 30 års erfaring og lavet en række anbefalinger til, hvordan man undgår de største faldgruber i store ERP-projekter. Herunder en række overvejelser, man bør gøre sig inden projektets start.

Download vores ERP-guide her

Fremtidens ERP-system er cloudbaseret

De ældre generationer af ERP-systemer er on-premise. Systemet er altså installeret lokalt på virksomhedens egne servere eller i et lokalt hosting center. Dermed tilfalder service, vedligehold og opdatering af hardware virksomheden selv.

Den nye generation er cloudbaseret. Cloud er en betegnelse for, at både data og system ligger i skyen. Skyen kunne for eksempel være et netværk af servere i Microsofts datacentre. 

Der er flere fordele ved en cloudløsning. Den gør virksomheden mere agil i forhold til skalering af virksomheden, giver nem adgang uafhængig af enhed og lokation samt højere datasikkerhed og stabil performance.

Vælger du Dynamics 365, bliver det din sidste store ERP-opgradering, da løbende opdateringer vil holde dit forretningssystem velkørende med seneste software og funktionalitet.

Microsofts nye generation af ERP-systemer er modulopbygget

Microsoft har revolutioneret måden at tænke ERP-systemer på. Alt er samlet under Dynamics 365: både CRM og ERP. Man får dermed en 360 graders visning af virksomheden og opnår dermed langt højere realtidsindsigt. Systemet er opbygget af applikationer, hvilket tillader til- og fravalg alt efter, hvad virksomheden har behov for, og så kan systemet udvides, når behovene ændrer sig. 

Læs mere om forretningsapplikationerne her

Hvilket system skal man så vælge? 

Man kan med fordel vælge et mere udbredt system, da det er bedre supporteret. Desuden er der flere forskellige forhandlere af systemet, så I ikke er stavnsbundet til en enkelt forhandler grundet den naturlige konkurrence på markedet. 

Nedenfor er en række faktorer, der spiller ind på valget af ERP-system:

 • Størrelsen på virksomheden: Det er vigtigt, at I vælger et system, der passer til størrelsen på jeres virksomhed. Vælger I et system, der ikke kan håndtere antallet af jeres brugere og processer , kan I ende i en situation, hvor I bliver nødt til at opgradere systemet inden for relativt kort tid. Omvendt kan et system, der er skabt til store virksomheder, vise sig at være en for dyr og kompleks løsning for mindre virksomheder. Hvis I er en virksomhed i hastig vækst, er det derfor oplagt at forholde jer til, om jeres nye ERP-system understøtter denne vækst. 

 • Type af virksomhed: Det er vigtigt, at jeres kommende ERP-system er skabt til at varetage netop de udfordringer, som din virksomhed har. En virksomhed med en kompleks forsyningskæde har ofte andre behov, end en virksomhed med en mere simpel forsyningskæde har. Hvis I er en virksomhed med krævende logistiske behov, giver det derfor mening at overveje et ERP-system, der har fleksibiliteten til at imødekomme disse behov. 

 • Virksomhedens struktur: Større, internationale koncerner har ofte andre behov end mindre, nationale selskaber. Det kan være styring af mere komplekse forsynings- og distributionkæder samt forskellige specifikations- og lovkrav på tværs af lande og selskaber. Det er derfor vigtigt at vælge et system, der kan imødekomme og varetage disse behov.

 • Flere sprog: Internationale virksomheder med selskaber i flere, forskellige lande kan have behov for at kunne tilgå systemet på flere sprog og lade sproget i systemet følge den enkelte medarbejder.
 • Intern samhandel: Mange større, internationale virksomheder har brug for at kunne håndtere interne samhandler mellem distributionscentre, regionale salgsenheder og produktionsselskaber i forskellige lande. Det er derfor vigtig at overveje, om dette kan understøttes i jeres kommende system. 

Skal det være Dynamics 365 Supply Chain Management?

Vi anbefaler Dynamics 365 Supply Chain Management, det tidligere Dynamics AX, til virksomheder med 50 brugere og op til flere 100 samtidige brugere

Systemet er født til at varetage mellemstore og store virksomheder med en kompleks forsyningskæde, som produktnavnet også antyder. Det er særligt velegnet til virksomheder inden for produktion eller handel og distribution.

Lande og sprog

Dynamics 365 Supply Chain Management er født til at være internationalt. Systemet håndterer automatisk landespecifikke lovkrav, som f.eks. toldregler. Samtidig følger systemsproget den individuelle medarbejder

 

ecology-globe-message-1

Gnidningsfri integration

Microsoft har lavet en tovejsintergration kaldet Dual-Write, der sikrer gnidningsfri samspil mellem dit ERP- og CRM-system. Dual-write sikrer en fuld validering af data på tværs af dit ERP- og CRM-system, hvilket betyder, at systemerne nu virker som sammenhængende frem for adskilte. Det øger brugeroplevelsenhøjner kvaliteten igennem valideringskontrol og giver mulighed for at se data i realtid

data-transfer-vertical


Intercompany

Koncerner har ofte interne samhandler. Dette automatiseres i Dynamics 365 Supply Chain Management, hvor eksempelvis varerne sælges i et salgsselskab og automatisk trækkes fra et andet logistik- eller produktionsselskab. Systemet kan håndtere fælles data på tværs af selskaber, og intercompany-transaktioner kan automatiseres, så der både spares tid og ressourcer på intern håndtering

 

network-share

Produktkonfigurator

Produktkonfiguratoren i Dynamics 365 Supply Chain Management styrer nemt og sikkert brugeren igennem prædefinerede valgmuligheder og sikrer, at der kun laves lovlige produktkombinationer samtidig med, at produktionsgrundlaget i form af stykliste og rute opbygges. På den måde sikrer man, at der ikke sælges varer, som ikke kan fremstilles

analytics-graph-lines


Vælg en samarbejdspartner med branchekendskab

Et godt samarbejde og en god løsning kræver indsigt og viden.

Erfaring og høj faglig sparring

Størstedelen af vores konsulenter er hentet fra industrien. De har erfaring indenfor produktion, logistik eller økonomi. De har derfor den nødvendige forretningsforståelse for at give jer fagligt modspil og sikre, at I får en ERP-løsning, der løser jeres faktiske behov.

Kernen i vores virksomhed er, at vi forstår vores kunders forretning​. Vores kunder er primært større produktions- og grossistvirksomheder med komplekse forsyningskæder.

Læs om os som samarbejdspartner

Vælg ikke en IT-leverandør. Vælg en samarbejdspartner

Vi har mere end 30 års erfaring med gennemtestning og implementering af løsninger til produktions-, distributions- og handelsvirksomheder. 

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er certificeret Microsoft Gold Partner, som er udtryk for, at vi besidder højeste kompetenceniveau og ekspertise på Microsofts teknologier. Det betyder med andre ord, at du kan føle dig tryg ved at arbejde sammen med os. Vi ved, hvad vi laver.

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe netop din virksomhed? 

 

keyboard_arrow_up