F&H

Førende isenkramgrossit vælger Dynamics AX 2012 og Axcite Supply Chain

 

Nordens førende isenkramgrossist vælger Microsoft Dynamics AX 2012 forstærket af Axcite Supply Chain. ERP-løsningen fra Bredana Axcite skal underbygge F&H's fortsatte vækst.

 

F&H

Branche: Handel og distribution

Størrelse: Mellemstor 

Løsninger: 

Skal effektivsere hele logistikkæden

Kähler vaser, Rosti skåle, Södahl boligtekstiler og en lang række andre af de mærkevarer, vi kender fra butikkerne og ønskesedlerne til jul, vil fremover blive indkøbt, solgt videre og distribueret ved hjælp af Microsoft Dynamics AX 2012 R3 og Axcite Supply Chain-modulpakken.

F&H koncernen med hovedsæde i Viborg har indgået aftale med Bredana Axcite om levering af AX-løsningen inklusiv Axcite Supply Chain, som er udviklet af Bredana Axcite til netop virksomheder med handel og distribution.

”Tiden er løbet lidt fra vores gamle system. Vi har et ønske om et system, der understøtter vores forretningsmodel, og som på alle måder kan underbygge vores vækst,” siger IT- og økonomidirektør Kristian Schjøtz-Christensen.

HR- og logistikdirektør Ivan Jæger forventer, at det nye system vil føre til øget effektivitet over hele logistikkæden.

Blandt andet ser han frem til, at lagerstyringen er fuldt integreret, og at der er integration til Consignor fragtløsningen.

Og så er der håndtering af toldlager:

”Det er rigtig trægt på den måde, det kører i dag, så jeg ser frem til at få det bygget ind i kæden,” siger Ivan Jæger.

Netop håndtering af toldlager var kimen til, at samarbejdet med Bredana Axcite kom i stand.

”Hos en anden virksomhed i Viborg, nemlig JP Group, som Bredana Axcite også har leveret sin løsning til, fik vi øje på en løsning, der kan effektivisere vores håndtering af toldlager. Vi blev meget misundelige…” fortæller Ivan Jæger.

”Konsulenterne har holdning til, hvordan vi mest optimalt kan styre vores processer. Det er en stor styrke."

Kristian Schjøtz-Christensen IT- og økonomidirektør, F&H, t.h.

Konsulenterne udfordrer og giver modspil

F&H’s nuværende system er overalt tilpasset forretningsgangene, og et større antal subsystemer indgår i løsningen.

Udfordringen ved overgang til et nyt system er, at det gamle jo egentlig har fungeret godt nok, og at vi derfor kan have svært ved at ”se skoven for bare træer”, som Kristian Schjøtz-Christensen udtrykker det.

”Vi havde behov for at se tingene i et nyt perspektiv,” tilføjer han.

Her fik F&H hjælp af Bredana Axcite’s måde at gøre tingene på, for under behovsanalysen blev ”træerne fældet”, så der kom lys over land:

”Konsulenterne er fagligt kompetente. De er gode til at udfordre og give os modspil. Den ros vil jeg gerne give her på forhånd,” siger Ivan Jæger.

”De spørger ind til vores forretningsprocesser og deres dybe indsigt i Dynamics AX har givet stor respekt i analyseforløbet,” siger Kristian Schjøtz-Christensen og tilføjer:

”Vi vil gerne minimere antallet af tilretninger, og vores målsætning er at udfordre os selv til at køre mest muligt standard. Konsulenterne har holdning til, hvordan vi mest optimalt kan styre vores processer. Det er en stor styrke.”

”Vi har fået vendt vores tankesæt,” konkluderer Ivan Jæger.

”Forståelsen af vores arbejdsgange er til stede med det samme. Det har gjort kommunikationen mellem Bredana Axcite og os meget nem, og man føler sig tryg ved samarbejdet,” siger han.

”Vi vil gerne minimere antallet af tilretninger, og vores målsætning er at udfordre os selv til at køre mest muligt standard".

Kristian schjøtz-Christensen IT- og økonomidirektør, F&H

Sikkerhed for at komme planmæssigt i drift

Driftsstarten er planlagt, så den ligger uden for F&H’s travleste periode, og Bredana Axcite slipper ikke systemet løs, før superbrugerne har bestået en test, og organisationen dermed er gearet til den store forandring, det er at tage en ny ERP-løsning i brug.

”Denne fremgangsmåde gør, at vi tør trykke på knappen,” siger Ivan Jæger, der fortæller, at F&H har 30 superbrugere ud af de i alt cirka 240 ansatte.

Axcite Supply Chain-modulpakken giver også tryghed:

”Det er meget positivt, at Bredana Axcite kommer med en standardløsning. Vi får noget, som andre har købt, som er afprøvet, og som Bredana Axcite står inde for,” siger Ivan Jæger.

”Der er jo ingen grund til at programmere alt fra bunden. Her kan vi gøre brug af nogle ”klodser”, som allerede eksisterer,” siger Kristian Schiøtz-Christensen.

Vil du vide mere?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up