Hvad skal du vælge:

Best-of-Suite vs. Best-of-Breed?

November 2020 // 5 MIN

Inden du begynder dit ERP-projekt, bør du overveje, hvilken type ERP-projekt, du skal implementere. Det kan være nyttigt at vurdere de to yderpoler: Best-of-Suite og Best-of-Breed

De fleste virksomheder forholder sig til, om de skal Best-of-Suite eller Best-of-Breed, når de skal ud og investere i nyt forretningssystem. Om de skal have én samlet løsning, der indeholder det hele, og hvor alle funktioner og applikationer hænger sammen? Eller om de skal have mange flere (små) systemer, der hver især er de bedste indenfor deres felt?

Der er i princippet fordele og ulemper ved begge tilgange - i sidste ende bør beslutningen afhænge af din virksomheds behov. Vi giver dig her et overblik over hvilke fordele og ulemper ved de to tilgange, som du bør overveje. 

Best-of-Suite

Med Best-of-Suite forsøger man at udnytte de funktioner, der stilles til rådighed i ERP-systemet for at løse så mange funktioner som muligt. Det er for så vidt den klassiske implementering, hvor salg, indkøb, finans, MRP, WMS med mere løses via det nye ERP-system.

Fordele:

✔ Du får en gennemprøvet, integreret løsning med en veldefineret datamodel og brugerflade stillet til rådighed.
✔ Alle dine brugere arbejder i samme system, og data er altid opdateret på tværs af funktioner.
✔ Du har som regel også kun én leverandør, hvilket selvsagt er en fordel i forhold til rolle- og ansvarsfordeling.
✔ Endelig er din løsning teknisk mindre kompleks.

Ulemper:

✘ Det stiller større krav til din organisation, fordi delimplementering sjældent er muligt andet end i en overgangsfase.
✘ Du skal skifte ”alt” på én gang.
✘ Desuden får man i et bredt ERP-system sjældent samme dybe funktionalitet stillet til rådighed som i mere specialiserede værktøjer.

Best-of-Breed

Med Best-of-Breed har man typisk en del systemer i spil, idet man forsøger at tage udgangspunkt i den bedst mulige specialløsning inden for hvert funktionsområde. Det kunne være en løsning til CRM, til MRP, til WMS osv.

Fordele:

✔ Du får adgang til den bedst mulige, dybeste løsning inden for hver funktion, og du kan dele implementeringen op i mindre bidder, så det ikke belaster hele organisationen på én gang.

Ulemper:

✘ Du får en kompleks og fragmenteret løsning, hvor der er store integrationskrav for at få en nogenlunde samlet løsning.
✘ Ændringer i et delsystem kræver altid tilpasning for at blive stillet til rådighed i et andet delsystem.
✘ Samtidig skal dine brugere lære at håndtere potentielt mange forskellige brugerflader, og du skal kunne jonglere mange leverandører med forskellige roller.
✘ Løsningerne har forskellig forretningslogik.

 

Det bedste af begge verdener 

Med Dynamics 365 Finance & Operations-paraplyen udnytter Microsoft det bedste fra begge verdener, så at sige. Man kan plukke de selvstændige Dynamics 365-produkter (apps) ud, som der findes bedst anvendelige for ens virksomhed. Men samtidigt er alle disse født i samme platformsteknologi, hvilket betyder, at de har samme brugerflade, samme forretningslogik og en datastruktur, der gør, at de fungerer perfekt sammen. 

Læs mere om Hvad One Version betyder for din forretning.

< Tilbage til bloggen

Download vores gratis ERP-guide

Vi har samlet 30 års erfaring i nogle anbefalinger og gode råd til, hvordan man undgår de største faldgruber i store ERP-projekter.

Download vores gratis guide

Download vores gratis ERP-guide

Vi har samlet 30 års erfaring i nogle anbefalinger og gode råd til, hvordan man undgår de største faldgruber i store ERP-projekter.

Download vores gratis guide

Læs også

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Har du spørgsmål eller brug for sparring?

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om, hvilke overvejelser din virksomhed bør gøre dig, når I skal vælge jeres kommende ERP-system. 

keyboard_arrow_up