Overblik over licenspriser

Hvad koster Microsoft Dynamics 365?

 

Microsoft Dynamics 365 er en ren abonnementsløsning, hvor man betaler en pris pr. bruger pr. måned. Man kan dermed løbende skrue op og ned for det antal licenser som man har behov for.

Dynamics 365 består af en række forskellige applikationer, hvor man vælger hvilke den enkelte medarbejder skal have. 

Unified Operations

Under paraplynavnet Unified Operations (det tidligere Dynamics AX) finder man applikationerne: 

Customer Engagement

På samme måde dækker paraplynavnet Customer Engagement (det tidligere Dynamics CRM) blandt andet over applikationerne: 

  • Sales Enterprise 
  • Marketing 
  • Customer Service 
  • Field Service 

Forskellige brugertyper

Indenfor nogle af disse applikationer kan man vælge mellem en fuld bruger eller en brugertype med begrænsede muligheder. 

Hvis den enkelte bruger har behov en fuld bruger til mere end en applikation, er det kun den dyreste man skal betale fuld pris for. For de øvrige betaler man kun for en såkaldt Attach-licens.

For de tilfælde hvor flere medarbejdere deler en enhed, som fx en lagerhåndterminal eller en PC, er det muligt at købe en Device licens. Grundlæggende er, at alle brugere skal være licenseret. Enten som en brugerlicens eller via den enhed, som de anvender. 

For virksomheder der kommer fra fx en Dynamics AX med aktivt opdateringsabonnement, kan der opnås en ”Cloud Migration” rabat på ca. 40%. Dette tilbud er tidsbegrænset, og skal kalkuleres i hvert enkelt tilfælde.

Det samlede pris- og licensoverblik i Dynamics 365-porteføljen.

Microsoft har varslet prisstigninger på ovenstående, gældende pr. 1. oktober 2024. Det betyder at priserne stiger med mellem 10-17%, og dertil kommer kursreguleringer så priserne stiger yderligere 5%.

Som supplement til brugerlicenserne kan tilkøbes ekstra Sandbox-miljøer til fx test- og uddannelsesformål, ligesom der er mulighed for at tilkøbe yderligere databasekapacitet og fil-kapacitet, hvis behovet er større end hvad der er med i basispakken. Hvad der er med i basispakken dækker typisk de første par år. Ekstra database koster kr. 279,- pr. GB, og ekstra fil-kapacitet koster kr. 14,- pr. GB.

Marketing-applikationen købes ikke som en brugerlicens, men som en virksomhedslicens.

Axcite standardmoduler til Dynamics 365

De fleste virksomheder vælger at udvide deres Dynamics 365 med et eller flere Axcite standardmoduler. Modulerne har en fast månedspris, der inkluderer både brugsretten samt adgang til de løbende opdateringer. Modulerne er prissat ud fra antallet af brugere (Plan + Activity + Device) i løsningen:

Prisoversigt pr. 1. maj 2024 for Axcite standardmoduler til Dynamics 365

Ved anvendelse af standardmodulerne sparer man ofte mange individuelle programtilpasninger, og derved kan de løbende opdateringer håndteres langt nemmere.

Priserne indeksreguleres årligt pr. 1. maj.

Har du spørgsmål?

Skulle du have spørgsmål til priser eller Microsofts licensmodel, er du velkommen til at kontakte os.

keyboard_arrow_up