Hvad vil One Version betyde for din forretning?

Februar 2020 // 7 MIN

Med en opgradering til Dynamics 365 Supply Chain Management vil du få din sidste store ERP-opgradering nogensinde. Mindre, løbende opdateringer vil sikre, at dit ERP-system altid er opdateret til seneste version.

Typisk har det været dyrt samt ressource- og tidskrævende at opgradere sit AX-system. Det har kunne tage alt fra måneder til flere år at opgradere systemet, og mange virksomheder har skubbet opgraderingen af samme årsager. Nu får virksomheder, der opgraderer til Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, deres sidste store opgradering "nogensinde". Mindre årlige opdateringer skal sikre, at virksomheder altid er opdateret på nyeste version.

Vi kender det allerede fra den måde, som Microsoft Windows opdaterer sine styresystemer samt Office-løsninger på: Automatisk eller med et enkelt klik opdateres systemerne automatisk til seneste version.

Denne simple og forenklede måde at opdatere sit software på, er kongstanken bag Microsofts koncept One Version, som de i april 2019 introducerede til Unified Operations, herunder Dynamics 365 Supply Chain Management. Dermed så den første såkaldte evergreen ERP-løsning dagens lys.

Med konceptet har Microsofts markant ændret tilgangen til, hvordan man kan og bør opdatere sit ERP-system. Og ikke mindst hvor ofte.

Syv årlige opdateringer

Visionen bag One Version er at gøre opgraderingsprocessen langt mere overkommelig, og i stedet for at opdatere sit ERP-system hver 5. eller 10. år, skal syv mindre opdateringer fordelt ud på året sikre, at virksomheden altid er opdateret på den seneste version af ERP-systemet. 

Disse faste opdateringer og systemudbedringerne gør det nemmere for virksomhederne at planlægge deres opdateringer, og sikrer en kontinuerlig høj performance og driftssikkerhed i systemet. 

Man kan godt vælge at udskyde en opdatering, dog aldrig mere end maksimalt tre opdateringer ad gangen. Efter tre udskydelser tvinges en opdatering igennem, og så skal man forholde sig til de tre seneste opdateringer. Man skal som minimum acceptere to opdateringer om året.

Hos Bredana Axcite anbefaler vi som udgangspunkt vores kunder, at de løbende skal opdatere deres forretningsystem for at udnytte potentialet i de løbende forbedringer, Microsoft udruller.

Farvel til store, tunge implementeringer. Goddag til små, løbende opdateringer

Hvor virksomheder tidligere har brugt rigtig mange mandetimer på store, tidskrævende og komplekse systemopgraderinger hvert 5. eller 10. år, kan de fremover nøjes med at allokere ganske ressourcer til løbende vedligeholdelse.

Det vil naturligvis kræve lidt tilpasning hos virksomheder, særligt i IT-afdelingen, som skal bruge lidt mere af deres tid på deres tid på løbende tests og sikre, at deres tilpassede løsninger og tredjepartsintegrationer virker som de skal, før en opdatering udrulles. 

Der findes rigtig gode hjælpeværktøjer, der kan automatisere en stor andel af de tests, så ressourcerne der bruges på vedligeholdelse, begrænses og holdes på et minimum-niveau. 

Læs om hvordan du håndterer de løbende opdateringer i Dynamics 365.  

Vi tester for vores kunder

Hos Bredana Axcite hjælper vi vores kunder med at udvikle testscenarier til automatiserede testflows og løbende teste, at alle tilpasninger og tredjepartsintegrationer virker efter hensigten før hver opdatering fra Microsoft. 

Læs mere

Nemmere at udrulle kundetilpasninger

Hvor man i tidligere Microsoft Dynamics AX-versioner, senest AX2012, har kodet kundetilpasninger direkte i kildekode, såkaldt overlaying code, og ofte oplevet problemer, når Microsoft udrullede nye systemopdateringer, er fremgangsmåden anderledes i Dynamics 365.

Alle kundetilpasninger til Dynamics 365-løsningen kodes i såkaldte extensions, som er separat kode, der ikke interferer direkte med kildekoden. Det betyder bl.a., at den på pågældende kundetilpasning bliver lettere at tilgå og vedligeholde, men også at de løbende opdateringer bliver nemmere at håndtere for den enkelte tilpasning. 

Opdateringer skal testes inden udrulning

Man skal aktivt godkende en opdatering inden de automatisk udrulles til systemet. Inden en opdatering godkendes, er det dog nødvendigt for at teste hver enkelt opdatering grundigt i testmiljøet.

Microsoft tester selvfølgelig, at selve platformen og standardfunktionerne virker som de skal før de skubber opdateringerne ud. Men det er op til virksomhederne selv at teste på sit eget forretningssystem.

Man bør teste både integrationer og egne tilpasninger på tværs af Dynamics 365. Hvis man ikke tester, at alle integrationer og tilpasninger fungerer som det skal, inden opdatering udrulles på driftsløsningen, så risikerer man, at kritiske forretningsprocesser fejler. Og det kan potentielt blive en dyr fornøjelse. 

Altid gearet til vækst

Ved løbende at give virksomhederne adgang til de nyeste funktioner og værktøjer, er det Microsofts ambition at give virksomheder de bedste systemmæssige forudsætninger for at understøtte digitaliseringen og den kontinuerlige forretningsudvikling af deres kunders forretning.

Dermed er rationalet, at det ikke er ERP-systemet, der begrænser virksomhedernes potentielle vækstpotentiale.

Læs også

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til, hvordan jeres virksomhed bør håndtere løbende opdateringer i Dynamics 365 Supply Chain Management, er du velkommen til at kontakte os.

keyboard_arrow_up