Scandinavian Avionics

"Dynamics 365 vil give os et markant løft"

Den internationale virksomhed, Scandinavian Avionics, der leverer og yder service på elektronik til fly, har valgt Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Dynamics 365 Finance - forstærket af Axcite Supply Chain modulerne fra Bredana Axcite - som afløser for en ældre, egenudviklet løsning.

Scandinavian Avionics

Branche: Produktion og leverandør 

Størrelse: Mellemstor 

Løsninger: 

Stor effektivsering i hele forretningen

”Dynamics 365 vil give os et markant løft. Vi vil opnå en helt anden styring og et væsentligt bedre informationsniveau end i dag,” siger Director Compliance & IT Keld Poulsen, der er er intern projektleder på det nye ERP-system.

Flow-tankegangen effektiviserer processerne, og Cloud teknologien sikrer, at data registreres, når de opstår - og er tilgængelige, hvor og når man skal bruge dem.

”Jeg har en stærk tro på, at vi dermed får frigivet noget arbejdskraft i såvel økonomi som logistik og de tekniske afdelinger. Det vil betyde, at vi kan løse nogle opgaver, vi ikke håndterer i dag,” siger Keld Poulsen.

Scandinavian Avionics driver forretning i flere verdensdele, hvor virksomheden blandt andet yder service på Boeing 737 og Airbus 320 passagerfly.

”Dynamics 365 understøtter den individuelle, lokale lovgivning, og vores medarbejdere ude i verden ser virkelig en fordel her. I øjeblikket er det nødvendigt at oprette fakturaer i stand alone systemer i blandt andet Grækenland og Indien. Det undgår vi helt med den nye løsning,” fortæller Keld Poulsen.

At alle data er i ét og samme system giver også en langt højere gennemsigtighed på tværs af virksomhedsgruppens selskaber.

Cloud giver nye muligheder

Op imod 15 lokale ”sites” rundt om i verden kobles på Dynamics 365, der på basis af Cloud teknologien kan anvendes overalt og på alle enheder, blot man har adgang til internet.

Cloud giver også mulighed for, at kunder og samarbejdspartnere kan få adgang til systemet.

”Kunden opretter selv en sag og lægger data ind om den opgave, vi skal løse. Det betyder for os, at vi ikke skal indtaste data igen og kan optimere vores planlægning, når vi ved, hvornår vi modtager udstyret. Samtidig vil vi opnå besparelser i samarbejdet med nøglekunder, og kunderne opnår en bedre service, da de kan følge sagen løbende i vores system,” siger Keld Poulsen.

Scandinavian Avionics får også fordel af, at Dynamics 365 understøtter produktion. Virksomheden har en mindre egenproduktion af komponenter.

”Løsningen indeholder alle de værktøjer, der skal til for at håndtere en egentlig serieproduktion. Lige fra forecast, over styklister til lagerstyring.”

Generelt imødekommer stregkodeløsningen de høje krav til dokumentation og sporing, som stilles i flybranchen.

”Behovsanalysen fra Bredana Axcite gjorde os trygge. Den gav os klart indtryk af, at konsulenterne forstod vores forretning. Analysen er et gedigent stykke arbejde, som vi ikke så lignende". 

Keld Poulsen Director Compliance & IT, Scandinavian Avionics

Oplagt mulighed for at trimme processer

De mange regler og regulativer i branchen har betydet, at virksomhedens hidtidige system har udviklet sig ved knopskydning, og det har gjort nogle processer og arbejdsgange komplicerede.

Keld Poulsen øjner nu en mulighed, for at trimme måden der arbejdes på.

”Jeg ser Dynamics 365 projektet som en oplagt mulighed, for at få kigget på og optimere vores arbejdsgange og processer,” siger Keld Poulsen.

Bredana Axcite foretrukket efter ”skarp” behovsanalyse

Scandinavian Avionics har været kunde hos Bredana Axcite i en årrække, idet virksomheden sideløbende med sit egenudviklede system har anvendt Axapta til økonomistyring.

Forud for valget af system og samarbejdspartner er imidlertid gået en meget grundig analyse af mulighederne.

”Der er skrevet mange programmer for virksomheder, der arbejder inden for luftfart. Men ingen af dem dækkede alle vores behov,” siger Keld Poulsen.

”Vi ønskede ét system. Derfor faldt valget på Microsoft Dynamics 365 med de udvidelser, der ligger i Axcite Supply Chain.”

”I sidste ende blev det udslagsgivende, at meget af det, vi ville have med i systemet, kunne løses i standardversionen,” siger Keld Poulsen.

Behovsanalysen fejede enhver tvivl væk om, hvem der skulle levere løsningen og være sparringspartner gennem processen med at optimere arbejdsgange og processer:

”Behovsanalysen fra Bredana Axcite gjorde os trygge. Den gav os klart indtryk af, at konsulenterne forstod vores forretning. Analysen er et gedigent stykke arbejde, som vi ikke så lignende,” siger Keld Poulsen.

”Bredana Axcite brugte den tid, der skal til for at sætte sig ind i tingene og få verificeret, hvad der kan løses i standardsystemet, og hvad der kræver udvidelser". 

 

Fakta om Scandinavian Avionics

Etableret i Billund i 1978.

Er en højudviklet leverandør af kvalitetsprodukter, service og verdensomspændende support inden for avionics - elektroniske komponenter til fly.

SA Gruppen leverer komplette totalløsninger til både civil og militær luftfart, helikoptere, privatfly og droner-

Dette indbefatter vedligeholdelse, certificering, design og udvikling, installation, produktudvikling, produktion samt uddannelses- og konsulentydelser. 

SA Gruppen er distributør og servicecenter for de fleste originale dele til civil luftfart, og har aftaler med mange militære producenter. 

Kunderne fordeler sig over Europa, Afrika, CIS-landene, Mellemøsten og Fjernøsten. Der ydes verdensomspændende on-site service døgnet rundt.

Hovedsædet ligger i Billund, hvor der er 55 ansatte. I alt har virksomheden 125 medarbejdere. 

Vil du vide mere?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up