Müller Gas Equipment 

Dynamics AX er én af bedste "medarbejdere" vi har...

”Vi har fået en systemmæssig platform, der gør, at vi kan løfte meget mere, uden at ansætte flere funktionærer. Vi kan strømline processer og arbejdsgange og har i det hele taget mange muligheder for at optimere”.

Müller Gas Equipment 

Branche: Produktion

Størrelse: Mellemstor

Løsninger: 

Et stort projekt kørt sikkert i havn

Styregruppen i Müller Gas Equipment A/S bestående af salgschef Bo Müller Christensen, teknisk direktør Thyge Raabæk Dueholm, økonomichef Joan Held samt økonomimedarbejder Lea Brandt Teichert har været interne primus motor i opgraderingen fra Axapta 4.0 til Dynamics AX 2012 R2. De lægger ikke skjul på, at opgraderingen har været en langt større mundfuld, end de havde forestillet sig. Men ”skibet” kom sikkert i havn qua et tæt samarbejde med faste konsulenter fra Bredana, som har dybt kendskab til virksomhedens forretningsprocesser, samt en stærk vilje hos begge parter til at nå målet. 

”Hele vejen rundt på produktions-, planlægnings- og kvalitetssiden er der ting i det nye system, der er forbedret i forhold til Axapta 4.0”, lyder konklusionen. 

”Dynamics AX indeholder nærmest uanede muligheder for at optimere processer og arbejdsgange, og en styrkelse af produktionsstyringen og indførelse af Lean produktion til volumenvarer kan komme i fokus i den videre udvikling af brugen af systemet.”

Joan Held økonomichef, Müller Gas Equipment

Færre manuelle arbejdsgange

”Kvalitetsstyringen er hele adgangen til at markedsføre vores produkter, og vi oplever stærkt øgede krav fra kunder og myndigheder. Vi skal kunne dokumentere og verificere ned til mindste detalje. Alt er lagt ind i Dynamics AX. Det er et stort ”spindelvæv”, som systemet holder styr på,” siger Joan Held, der tilføjer: 

”Dynamics AX er vores ”motor”. Her samler vi alt, så alle ser det samme. Systemet styrer hele virksomheden, og vi lægger mere og mere over i det. Vi har ikke mange manuelle arbejdsgange længere”. 

Dynamics AX giver et meget bedre overblik og har blandt andet styrket og forbedret arbejdsgangene i tegnestuen/konstruktionsafdelingen med hensyn til vedligeholdelse og godkendelse af tegninger med mere. 

Lea Brandt Teichert oplever flere daglige arbejdsområder, hvor det nye system er mere brugervenligt og Windows inspireret end forgængeren. Hun fremhæver den tættere integration mellem Dynamics AX og Excel. 

Efter at vi har afsluttet det første årsregnskab i det nye system, kan vi begynde at kigge fremad og udnytte systemet bedre,” siger Joan Held og fortsætter: 

”Dynamics AX 2012 indeholder nærmest uanede muligheder for at optimere processer og arbejdsgange, og en styrkelse af produktionsstyringen og indførelse af Lean produktion til volumenvarer kan komme i fokus i den videre udvikling af brugen af systemet”. 

”Vi har særligt oplevet et stort løft på vores lager, hvor vi ved hjælp af Axcite Pocket-stregkodeløsningen, som vi startede med at anvende i Axapta 4.0 og har forbedret i Dynamics AX 2012, har optimeret og forbedret arbejdsgangen. Her kan vi virkelig i praksis se en styrkelse af produktionsstyringen samt lagerstyringen.”

”Den tættere integration mellem Dynamics AX og Excel betyder, at jeg kan hente data direkte ind i Excel fra Dynamics AX. Jeg bruger det fortrinsvis i forbindelse med momsafstemninger, hvor jeg overfører alle momsposteringer med visning af finanskonti.”

Lea Brandt Teichert superbruger hos Müller Gas Equipment

Forretningen har igen fået et løft med Dynamics AX

Müller Gas Equipment havde oprindeligt XAL og skiftede så til Axapta 4.0, forgængeren for Dynamics AX. 

”Vi har altid været super glade for AX, og Axapta 4.0 løftede virksomheden meget. Faktisk formåede vi at lave en omsætningsfremgang fra 140 til 200 mio. kr. uden at ansætte en flere funktionærer - på grund af de mange automatiseringer og optimeringer af arbejdsgange og processer, systemet gav os mulighed for”. 

Axapta 4.0. havde derfor en høj stjerne i virksomheden. Systemet understøttes desværre ikke længere af Microsoft, og der var derfor behov for en opgradering for at kunne køre problemfrit videre på det tilhørende lønsystem Lessor Payroll med mere. 

”På Bredanas opfordring valgte vi at opgradere til Dynamics AX 2012 og planlagde at gå i drift foråret 2012”. 

I sommeren samme år stod det imidlertid klart, at opgradering til Dynamics AX 2012 var noget mere krævende, end begge parter havde forudset. Dette sammenholdt med beslutningen om at vente på Release 2, betød, at Dynamics AX 2012 først kom i drift i sommeren 2013. 

På det tidspunkt havde begge parter ofret langt flere kræfter og langt mere tid, end forudsat på grund af de generelle udfordringer i opgradering til Dynamics 2012 gennem overflytning af stamdata. 

”Bredana har leveret en storartet indsats, og vi har haft et fantastisk samarbejde med konsulenterne, som har kæmpet for at få alle problemer løst. Konsulenterne føles som en del af ”familien” – og det giver tryghed”, siger Joan Held. 

Fakta om Müller Gas Equipment

De to brødre Arthur og Hubert Müller startede virksomheden i 1930. Igennem 80 år har den opbygget viden og ekspertise samt et kvalitetsniveau, som gør den til en af verdens mest avancerede og skandinaviens største producenter af flaskeventiler til industrigasser.

Vil du vide mere om Axcite Pocket eller hvordan vi kan hjælpe dig?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up