Borg Automotive Group

IT geares til fornyet vækst i cirkulær succesforretning

Borg Automotive Group er i gang med at geare sin succcesrige cirkulære forretning til højere vækst. CIO Niels Bering Larsen har skarpt fokus på automatisering, strømlining af processer og skalerbarhed.

Bredana Axcite er med hele vejen som fast konsulenthus.

Borg Automotive Group er i gang med at geare sin succcesrige cirkulære forretning til højere vækst. CIO Niels Bering Larsen har skarpt fokus på automatisering, strømlining af processer og skalerbarhed.

Bredana Axcite er med hele vejen som fast konsulenthus.

Borg Automotive Group

Branche: Salg, produktion og distribution

Størrelse: Stor

Løsninger: 

 

IT geares til fornyet vækst i cirkulær succesforretning

I fire årtier har Borg Automotive Group med hovedsæde i Silkeborg indsamlet brugte bildele og refabrikeret dem. Gennem organisk vækst og opkøb er virksomheden vokset til at være Europas største uafhængige producent af reservedele til bilindustrien med flere end 2.100 ansatte.

For godt et år siden trådte Niels Bering Larsen ind i Borg Automotive Group som CIO. Opgaven lød på at geare IT til at kunne understøtte den fortsatte vækst. Bredana Axcite hjælper med at løse nogle af opgaverne i et tæt og tillidsfuldt samarbejde.

”Vi er i gang med at opbygge en international IT-funktion, som leverer digitalisering til hele butikken,” siger Niels Bering Larsen.

”Vi gør os klar til en endnu højere grad af automatisering og endnu mere strømlinede processer. Vores samlede løsning skal være skalerbar, så vi også her opnår stordriftsfordele ved opkøb. Det skal være nemt at koble nye virksomheder på og hurtigt opnå transparens.

 

”Vi har et meget tillidsfuldt samarbejde med Bredana Axcite,” siger CIO i Borg Automotive Group Niels Bering Larsen – her sammen med CCO i Bredana Axcite, Mona Trapp.

Borg Automotive Group ejes af det børsnoterede Schouw & Co., og målsætningen er en fordobling af virksomheden hvert femte år.

Det stiller store krav til organiseringen af hele IT-området.

Funktioner, som har ligget under andre afdelinger, samles under IT, der det seneste år har fået 25 procent flere medarbejdere, herunder eksperter i forskellige applikationer.

”Der er et stort element af change management og kulturløft i det, vi arbejder med, fordi vi går fra en vis grad af selvbestemmelse i de enkelte selskaber inden for blandt andet IT til løsninger, der dækker hele gruppen,” siger Niels Bering Larsen.

Tæt sparring mellem konsulenter og egne medarbejdere

Bredana Axcite har løst opgaver for Borg Automotive Group siden implementeringen af Microsoft Dynamics AX 2012.

Det seneste år har det faste konsulent- og udviklerteam fra Bredana Axcite blandt andet bygget en ny ”motor” til Depos løsningen, der holder styr på den meget omfattende og komplekse indsamling og tilbagelevering af startere, generatorer, bremsekalibre med mere efter refabrikeringen.

”Vi har et meget tillidsfuldt samarbejde med Bredana Axcite. Konsulenterne har stor indsigt i vores forretning og indgår i tæt sparring med vores egne medarbejdere,” siger Niels Bering Larsen.

”Når Bredana Axcite kommer med oplæg, så ved vi, de er gennemtænkte og afstemte i forhold til Depos og vores supply chain i det hele taget. Vi behøver ikke bruge tid på at specificere løsninger til mindste detalje, men kan i stedet koncentrere os om at diskutere, hvilken vej vi skal gå,” siger Niels Bering Larsen.

”Det kræver indsigt og forståelse, og det har Bredana Axcite, som også står på mål for de endelige løsninger, der leveres af vores polske samarbejdspartner.”

Bredana Axcite sørger endvidere for integrationen mellem kundeportalen og ERP-systemet.

”Vi har fokus på at levere et endnu skarpere værditilbud til vores kunder, og her er kundeportalen et vigtigt værktøj. Gennem automatisering kan vi tilbyde en bedre og hurtige service,” siger Niels Bering Larsen.

En generator er som ny, når Borg Automotive Group har refabrikeret den. I den anden hånd holder Niels Bering Larsen en tilsvarende generator, som netop er kommet ind på fabrikken.

Ekspertise i kompleks supply chain og international virksomhed

Bredana Axcite blev valgt som konsulenthus for 12 år siden på grund af sine forslag til løsning og organisering af opgaven. Samtidig kunne Bredana Axcite leve op til kravet om, at Borg Automotive Group blev en stor kunde hos en specialiseret leverandør og ikke en lille fisk i dammen hos en meget stor leverandør.

I det løbende samarbejde har Borg Automotive Group kunnet trække på Bredana Axcites kernekompetencer inden for supply chain management og implementering af Dynamics AX – nu Dynamics 365.

”Bredana Axcite har stor viden om og indsigt i vores forretning. Vi har en god dialog. Det fungerer i hverdagen,” siger Niels Bering Larsen.

”Når Bredana Axcite kommer med oplæg, så ved vi, de er gennemtænkte og afstemte i forhold til Depos og vores supply chain i det hele taget. Vi behøver ikke bruge tid på at specificere løsninger til mindste detalje, men kan i stedet koncentrere os om at diskutere, hvilken vej vi skal gå.”

Niels Bering Larsen, CIO i Borg Automotive Group

Refabrikering af to millioner dele om året

Borg Automotive Group har i mere end 40 år arbejdet på at levere de bedste refabrikerede OE-matchende autodele og er vokset til en familie af attraktive mærker - DRI, Elstock, TMI og Lucas.

Årligt refabrikeres flere end to millioner dele. Borg Automotive Group er således en del af den grønne omstilling, hvilket i øvrigt gør det nemmere at rekruttere nye medarbejdere, der gerne vil arbejde i en grøn virksomhed.

Borg Automotive Group er den eneste i branchen, der kan levere otte forskellige produktgrupper. I øjeblikket: Startere, generatorer, turboladere, bremsekalibre, AC kompressorer, EGR ventiler, tandstænger og servopumper. Der er 13.700 reservedelsnumre at vælge imellem.

I 2014 åbnede Borg Automotive Group Nordeuropas største lager af sin art med plads til mere end en million dele. Med produktionsfaciliteter i England, Polen og Spanien og lagre i flere europæiske lande er virksomheden tæt på kunderne.

”Vi er stolte af at vokse på en cirkulær forretningsmodel, der reducerer energiforbrug og brug af råmaterialer og sparer udledning af CO2, siger Niels Bering Larsen.

Årligt refabrikeres flere end to millioner dele. Borg Automotive Group er således en del af den grønne omstilling.

Vil du vide mere?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up