Brug af SAF-T i Dynamics 365

 

Juni 2021 // 2 MIN

Dynamics 365 understøtter SAF-T. Ved at have formatet tilgængeligt som en del af jeres ERP-system kan I vide jer sikre på, at I opfylder myndighedernes gældende krav til rapportering.

Hvis du arbejder i en dansk virksomhed, der på den ene eller anden måde har med international handel af gøre, er du måske allerede stødt på SAF-T. Standardrevisionsfilen for moms, Standard Audit File – Tax eller bare SAF-T. Betegnelserne dækker over en international standard for elektronisk rapportering af moms og andet regnskabsmateriale.

SAF-T i Dynamics 365

Dynamics 365 understøtter SAF-T. Ved at have formatet tilgængeligt som en del af jeres ERP-system kan I vide jer sikre på, at I opfylder myndighedernes gældende krav til rapportering.

Rapportering af moms kan være en langhåret affære, men det behøver det slet ikke at være. Med SAF-T i Dynamics 365 er du fri for at skulle trække data ud af systemet, før du kan håndtere dem. Al den data, du skal bruge til momsregistreringen, er nemlig allerede samlet i Dynamics 365 – og systemet henter selv den data, du skal bruge, når du skal bruge det.

I Norge er det lovpligtigt at benytte SAF-T, hvis man er bogføringspligtig. Det blev det pr. 1. januar 2020. I dag bliver SAF-T-formatet dog også brugt i Portugal, Ungarn, Polen, Litauen, Luxembourg og Østrig, hvilket blandt andet skyldes, at der er mange fordele ved at bruge det.

Hvilke fordele er der ved at bruge SAF-T i Dynamics 365?

  • Større kontrol over jeres momsdata
  • Høj sikkerhed
  • Høj datatransparens
  • Færre ressourcer til håndtering af data
  • Eksportérbart format
  • Overskueligt og ensartet design på tværs af dokumenter
  • Høj brugervenlighed

Making Tax Digital – momsregistrering i Storbritannien

I 2019 blev det som momsregistreret virksomhed i Storbritannien obligatorisk at have sine momsoplysninger til rådighed digitalt. Det blev på samme tid obligatorisk at indberette al information om moms til Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) ved hjælp af software, der understøtter Making Tax Digital.

Hvis du har et datterselskab i et land, der kræver indberetning via SAF-T eller MTD, kan vi hjælpe dig med at få helt styr på afsættet i Dynamics 365. Kontakt os gerne for en uforpligtigende dialog.  

Læs mere om MTD på Microsofts egen hjemmeside.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Hvad med dit næste ERP-projekt?

Vil I vide mere om Dynamics 365, vil vi gerne dele ud af vores viden og erfaringer. Udfyld kontaktformularen, og vi vender hurtigst muligt tilbage. 

 

keyboard_arrow_up