Blogindlæg

Optimér håndteringen af forretningsdokumenter i Dynamics 365 

AUGUST 2021 // 3 MIN.

I dag er der et voksende behov for tilpassede forretningsdokumenter, og derfor kan det være lukrativt at optimere jeres håndtering af dem i Dynamics 365. Vi sætter fokus på mulighederne i blogindlægget her. 

Nøgleord: Dokumenthåndtering, dokumentstyring, eksterne dokumenter, elektronisk dokumenthåndtering, filhåndtering, forretningsdokumenter

Der er mange fordele ved at have fokus på håndtering af forretningsdokumenter som f.eks. fakturaer, kreditnotaer samt følgesedler i Dynamics 365. Bedre håndtering kan blandt andet føre til større overblik, frigørelse af tid og understøttelse af arbejdsprocesser. 

I dette blogindlæg sætter vi fokus på tre muligheder, som du har for at effektivisere den løbende vedligehold af forretningsfiler i jeres Microsoft ERP-løsning.

Hvorfor taler vi overhovedet om at forbedre håndteringen af eksterne dokumenter?

Håndtering af eksterne dokumenter er et område, som nemt kan ske at blive nedprioriteret i en virksomhed. For eksempel under påskud om, at der ikke er tid til at fokusere på det, og at eksterne dokumenter alligevel ikke bliver læst. På den baggrund er optimeringspotentialet ofte meget stort på området.

I Dynamics 365 kan I håndtere jeres forretningsdokumenter elektronisk, og på den måde reducere jeres tidsforbrug på at skabe og distribuere dokumenter. Dels fordi nogle af jeres arbejdsgange automatiseres, dels fordi elektronisk filhåndtering gør jer i stand til at finde frem til specifikke oplysninger hurtigere.

Gode muligheder for optimering af vedligehold

I dag er der et voksende behov for tilpassede forretningsdokumenter, som kan være svær at imødekomme med Dynamics 365 alene. For nogle virksomheder er det fyldestgørende at oprette forretningsdokumenter direkte i Dynamics 365. Andre har højere dokumentkrav, som kan være svære at efterleve uden ekstern assistance eller tilkøb af en tredjepartsløsning.

1. Få hjælp til opsætningen

Hvis ikke du allerede er en kodehaj, kan det være utrolig tidskrævende og besværligt at sætte komplekse dokumenter op direkte i Dynamics 365. Her kan ekstern hjælp vise sig at være en langt mere lukrativ løsning end at kode sig gul og blå i forsøget på at løse en opgave, som du potentielt kun ville skulle løse én gang. Med en grundig og korrekt opsætning vil det også blive nemmere selv at vedligeholde dokumenterne fremadrettet.

2. Investér i en tredjepartsløsning

Ved avanceret dokumentopsætning kan der være store fordele ved at integrere en tredjepartsløsning, hvis den giver mulighed for selv at vedligeholde dokumenterne og foretage ændringer fremadrettet. Det kan for eksempel være ændringer af dokumentformat, indhold, distributionsform, design og layout.

I forbindelse med elektronisk dokumenthåndtering er det selvfølgelig vigtigt, at jeres forretningsdokumenter indeholder nødvendige informationer. Det er også vigtigt, at filerne i det hele taget er til at afkode og læse for kunderne, samt at de bliver distribueret via den rette kanal i det rette format. Hvis det lykkes, vil I højest sandsynligt opleve, at nogle eksterne processer også forløber hurtigere som f.eks. behandlingstiden ved fortoldning.

Vi tilbyder integrering af Lasernet, som gør ændringer og vedligehold meget mere ligetil og intuitivt i forhold til at foretage ændringer i selve ERP-systemet. Af samme grund er sådan en løsning også mere sikker.

3. Tag din ERP-leverandør med på råd, og slip for researcharbejdet  

Nogle gange er de basale råd også de allerbedste. Din ERP-leverandør ved, hvad der er at vide om muligheder for optimering i jeres løsning. Du sparer derfor tid ved at gå direkte til kilden frem for selv at kaste dig ud i et større researcharbejde, som potentielt ikke fører nogle vegne.

Markedsførende løsning

Vi tilbyder vores kunder den markedsførende løsning Lasernet, som kan gøre din Microsoft-løsning langt mere effektiv, når det kommer til håndtering af ind- og udgående dokumenter.

Lasernet er et software, som muliggør design, formatering og distribution af udgående dokumenter, udskrifter og rapporter.

Vi samarbejder om Lasernet med Tabellae.

Her er de klare fordele ved at vælge løsningen:

  • Ukompliceret design af eksterne formularer
  • Understøttelse af alle formater
  • Mulighed for at arbejde med SSRS-rapportering
  • Nemmere vedligehold
  • Større sikkerhed, da systemet reducerer fejl i pressede situationer

Læs mere om løsningen fra Lasernet her.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere eller se en demo af løsningen, er du velkommen til at kontakte os her.

keyboard_arrow_up