Derfor skal I overveje vores Dynamics 365 standardløsning

Januar 2023 // 3 MIN.

I dette blogindlæg får du svar på de væsentligste spørgsmål, om hvad det vil sige at implementere vores Dynamics 365-standardløsning kombineret med vores brancheløsning.

For nogle virksomheder er valget af deres nye ERP-system åbenlyst. For andre vil valget ofte stå imellem Business Central og Finance and Operations. Hvor Business Central er det åbenlyse valg for den simple virksomhed, er Finance and Operations det åbenlyse valg for den store komplekse virksomhed. 

Hvor stiller det de virksomheder der befinder sig i midten, der gerne vil undgå en mindre ERP-løsning fyldt med tredjepartsløsninger og tilpasninger?

Hvad betyder standard?

Når vi skriver standard Dynamics 365 FO, så refererer vi til, at der ingen individuelle programtilpasninger er lavet i systemet. Men for at øge anvendeligheden, har vi lagt vores brancheløsning ovenpå standardsystemet.

Læs mere om, hvad fordelene er ved det i indlægget. 

Hvor stiller det de virksomheder, der befinder sig i midten?

Vi møder flere og flere virksomheder, der opererer internationalt med flere selskaber i samme koncern, som ikke er sikre på, at de har størrelsen til at kunne løfte en Finance and Operations-løsning, selvom funktionaliteten i denne løsning dækker deres behov bedst.

Det vil ofte være funktionalitet inden for nedenstående, der trækker i retning af D365 FO:

  • Intercompany samhandel
  • Landespecifik funktionalitet
  • Produktkonfiguration
  • Avanceret WMS med håndholdt løsning
  • Nem håndtering af de løbende opdateringer

Ligger jeres virksomhed midt i mellem, og kan I genkende nogle af disse behov?

Så kan vi gøre beslutningen langt nemmere for jer: I opnår nemlig fem konkrete fordele ved at køre standard D365 FO:

  • Billig og hurtig implementering helt ned til fire måneder
  • Undgå en mindre ERP-løsning med en masse tredjepartsmoduler
  • Nem håndtering af de løbende opdateringer
  • Template-baseret implementering baseret på behov, opsætning, basisdata og løsninger fra lignende virksomheder
  • Ingen programtilpasninger

Hvilke fordele er der ved at holde sig til standard Dynamics 365 FO?

Dynamics 365 FO er en såkaldt evergreen, hvilket vil sige, at løbende opdateringer holder systemet velkørende med seneste funktionalitet. Dermed stiger behovet for løbende at teste, at tilpasninger virker som hidtil. Jo flere tilpasninger desto flere tests. Der er derfor en lang række fordele ved at ved at køre standard.

Dem fortæller COO og produktansvarlig Thomas Frantsen om her:

”Ved at køre standard Dynamics 365 FO, får man et bredt og dybt system, der er fremtidssikret uden de udfordringer, der kan være forbundet med at håndtere individuelle programtilpasninger for især mindre virksomheder.”

Fordelene ved at køre standard, viser sig hele vejen igennem ERP-projektet og i den efterfølgende drift.

1) Vil I gerne hurtigt i gang med egne data?

Traditionelt set indledes et ERP-projekt med en større analyse. Her vender vi processen om for jer. I skal vurdere, hvorvidt I kan leve med at tilpasse jeres arbejdsgange efter standardsystemet. Det sker gennem en afklaringsfase, hvor I får hænderne i systemet med jeres egne data, så det bliver nemt at vurdere, hvordan jeres dagligdag vil se ud i Dynamics 365 FO.

2) Vil I gerne hurtigt i drift og opnå besparelser i tid og ressourcer?

Vi er efterhånden vant til, at implementeringsprojekter er lange, belastende for jeres organisation og løber op i store summer. Ved at køre standard D365 FO er det ikke længere tilfældet. Hos Bredana arbejder vi med virksomheder indenfor handel og produktion, og det betyder, at vi har mødt mange af jeres behov før. Derfor får I en række standard templates, der er opsat efter best-practice i branchen. Det kommer jer til gode, fordi der ikke  skal bruges tid på at kode og afklare systemændringer. I kan komme hurtigt i gang med jeres egne data, og I kan begynde at lære systemet at kende. 

"Et sammenligneligt projekt, der vil tage 10-18 måneder og koste omkring 2.5-5 mio kr., vil med denne metode tage 4-8 måneder og koste 1.2-1.5 mio. kr.," fortæller Thomas Frantsen

3) Ønsker I let håndtering af de løbende opdateringer og forudsigelse udgifter?

Hvis I vælger at holde jer til standard, kan I se frem til væsentlig lettere håndtering af de løbende opdateringer. I vil opleve betydeligt reducerede behov for at teste applikationen løbende, da mængden af tilpasninger afgør mængden af tests.

Det stiller samtidig færre krav til jeres organisation, da det frigiver de ressourcer, der ellers skulle beskæftige sig med at teste løbende og vedligeholde testene. Det gør jeres udgifter og arbejde i forbindelse med drift forudsigelig. 

Er standard Dynamics 365 FO for alle? 

Det korte svar er nej. Det er ikke for alle. Dynamics 365 FO er et standardsystem, og det betyder standardfunktionalitet. Det kan give huller for den enkelte branche, hvor der kan være specifikke behov for funktioner og løsninger.

"Nogle gange giver tilpasninger bare god mening," fortæller Thomas Frantsen og fortsætter: "For den enkelte virksomhed kan det være essentielt at understøtte værditilbuddet til kunder systemmæssigt. Der kan ligeledes være en så stor effektivisering af en proces, at det bare giver mening at lave tilpasningen." 

"Man kan jo også vælge at drage fordel af, at mange tilpasninger er lavet før. Hos Bredana arbejder vi stort set kun med distribution og produktion, og derfor møder vi mange af de samme behov og "huller i standard". Dem har vi valgt at pakketere i vores løsning Axcite Core for Distribution. Det sparer kunderne for opfinde den dybe tallerken hver gang. Det har vi gjort for dem," fortæller Thomas Frantsen. 

Hvordan finder jeg ud af, om standard Dynamics 365 FO er noget for mig? 

Standard behøver ikke at være den endelige konklusion, men det kan være en rigtig god model til at komme hurtigt i drift på en ny løsning. Det skaber et rigtig godt udgangspunkt i og med, man har arbejdet med produktet og lettere kan tage stilling, hvad der er must-have ændringer. 

Tag kontakt til os, så hjælper vi jer med at afklare, hvordan fremtidens ERP-system skal se ud hos jer.

 

Hvad med dit næste ERP-projekt?

Vil I vide mere om Dynamics 365, vil vi gerne dele ud af vores viden og erfaringer. Udfyld kontaktformularen, og vi vender hurtigst muligt tilbage. 

 

keyboard_arrow_up