AX, AXAPTA eller Dynamics 365?

December 2019 // 3 MIN

Har du svært ved at finde ud af hvad den nyeste version af Microsoft Dynamics AX hedder? Så er du med sikkerhed ikke den eneste. Vi giver dig her et overblik over, hvad den nyeste version hedder.

Mange navneskift, men samme gode egenskaber

Microsoft har efterhånden kaldt deres ERP-løsning til mellemstore og store virksomheder så mange forskellige navne igennem de sidste mange år, at det er vanskeligt for de fleste brugere at følge med.

Løsningen startede med at hedde Axapta, da den blev introduceret på markedet tilbage i 1998, senere blev den kendt som Microsoft Dynamics AX, eller blot AX i daglig tale. I 2016 blev ERP-løsningen så introduceret som en del af Dynamics 365-familien.

Trods de mange navneskift og den løbende produktudvikling, er produktets formål det samme; at levere et stærkt og fleksbielt forretningssystem med mange muligheder til store organisationer.

ERP-løsningens navneskift gennem tiden.

Dynamics 365 som samlet paraplybetegnelse

I dag er samtlige af Microsofts CRM og ERP-løsninger samlet under Microsoft Dynamics 365-paraplyen, som indeholder en række intelligente cloudbaserede applikationer til forretningsstyring. 

I oktober 2019 blev AX, eller hvad vi de sidste par år har kendt som Dynamics 365 for Finance & Operations, opdelt i to applikationer, og dermed introducerede Microsoft endnu en gang nye produktnavne. 

Nu hedder løsningen Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management, som indeholder værktøjer til logistik og produktion, samt Microsoft Dynamics 365 Finance, som indeholder værktøjer til økonomistyring og projekt.

Det samlede produktoverblik i Dynamics 365-porteføljen.

Paraplynavnet Dynamics 365 kan også gøre det vanskeligt også at skelne de forskellige ERP-løsninger fra hinanden. Alle Microsofts ERP-løsninger starter nemlig med Dynamics 365 i produktnavnet, men der altså tale om store forskelle på tværs af produkter.

Dynamics 365 Supply Chain Management og Dynamics 365 Finance udgør tilsammen den optimale forretningsstyringsløsning til store virksomheder fra +50 til 2000 medarbejdere, mens lillebroren, Dynamics 365 Business Central (også tidligere kendt som NAV eller Navision), er en komplet forretningsløsning til små og mellemstore virksomheder med op til 250 medarbejdere. 

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Har du spørgsmål?

Skulle du have spørgsmål til den nyeste version af AX-løsningen, står vi klar til at hjælpe dig.

keyboard_arrow_up