4 centrale fordele ved produktkonfiguration i Dynamics 365

2021 JUNI // 4 MIN

Produktkonfiguration er en effektiv måde at imødekomme jeres kunders individuelle behov og krav på. Her har vi samlet fire centrale fordele ved at benytte den effektive produktkonfigurator i Microsoft-løsningen Dynamics 365.

Efterspørgslen på specialiserede og individualiserede produkter stiger og stiger og stiger… Kunderne vil have mulighed for selv at præge og tilpasse deres varer, så de opfylder individuelle ønsker og krav. Desværre er det tæt på umuligt at forudse, hvilke tilpassede produkter, kunderne vil have – og ikke mindst hvornår. Virksomhederne må derfor manuelt fremstille til ordre, hvis de vil imødekomme efterspørgslen og undgå for store lagerbindinger. Dét er den ene mulighed. Den anden er at bruge en produktkonfigurator, som gør kunderne i stand til at tilpasse udvalgte varer gennem en række prædefinerede muligheder.​

Produktkonfiguratoren i Dynamics 365 Supply Chain Management er et af de stærkeste værktøjer på markedet til fremstilling af skræddersyede produkter. Det er et oplagt redskab til ordrevirksomheder, der sælger produkter med stor varians i sortimentet. Bag produktkonfigurationen ligger der nemlig en kompleks model, hvori de forskellige tilpasningsmuligheder er afhængige af hinanden. Det betyder, at visse kombinationer muliggør nogle predefinerede valg, mens de udelukker andre.   

Produktkonfiguration er standard i Dynamics 365. Det betyder, at der ikke er behov for at implementere en ekstern løsning, hvis du allerede er bruger. Godt nok er det tidskrævende at opbygge en god produktkonfigurator. Til gengæld kan udbyttet være enormt både økonomisk, tids- og ressourcemæssigt.

Her giver vi dig et indblik i fire af de største fordele, der er ved at bruge produktkonfiguration i Microsoft Dynamics 365.

Webinar om produktkonfiguration

Hør mere om produktkonfiguration i vores on demand-webinar, hvor Application Consultant Kristian Øland Pedersen demonstrerer mulighederne for produktkonfiguration i Dynamics 365. Her får du også vores anbefalinger til, hvordan du kommer godt fra start med værktøjet.

Se webinaret

Webinar om produktkonfiguration

Hør mere om produktkonfiguration i vores on demand-webinar, hvor Application Consultant Kristian Øland Pedersen demonstrerer mulighederne for produktkonfiguration i Dynamics 365. Her får du også vores anbefalinger til, hvordan du kommer godt fra start med værktøjet.

Se webinaret

1. Imødekom efterspørgslen på individualiserede produkter

Findes der noget bedre end glade kunder? Tilfredse kunder er en vital del af enhver forretning, som kan have afgørende betydning. Med produktkonfiguration i Dynamics 365 kan du nemt og hurtigt imødekomme efterspørgslen af tilpassede varer gennem en række prædefinerede tilpasningsmuligheder, som du selv bestemmer og sætter op. Du har altså selv kontrollen over, hvilke varer, du vil tilbyde dine kunder. Herudover er der selvfølgelig også en konkurrencemæssig gevinst i at have et større vareudvalg end dine konkurrenter.  

 

2. Undgå salg af produkter, der ikke findes

Hov, det var ikke så godt. Du kom til at sælge en vare, der ikke findes, fordi du ikke liiige havde tænkt over, hvor mange varekombinationer, der er mulige at foretage.  

Produktkonfigurationen i Dynamics 365 gør det muligt at spærre visse kombinationer, som du enten ikke kan- eller ikke ønsker at sælge. Her kan du opsætte komplekse regler, hvor ét valg for eksempel udelukker et andet. På den måde er du sikret kun at sælge produkter, der ligger i det gyldige udfaldsrum for modellen.

Med et vareudvalg, der er klart defineret fra start, mindsker du på samme tid antallet af fejl i produktionen.

 

3. Giv kunderne et fair beslutningsgrundlag

Muligheden for at produktkonfigurere understøtter salgsprocessen og skaber gennemsigtig handel. Med produktkonfiguratoren kan sælger hurtigt finde frem til, hvilke varer der er tilgængelige, og hvilke der ikke er. På den måde bliver handlen mere overskuelig, gennemsigtig og sikker for begge parter, da risikoen for at aflægge ugyldige ordre ikke er mulig. Som en bonus muliggør værktøjet dynamisk prissætning, der ændrer sig i kraft af de ønskede konfigurationsvalg.  

Alt i alt skaber produktkonfiguration i Dynamics 365 altså gennemsigtighed, som gør kunden i stand til at fortage en eventuel købsbeslutning på et veloplyst grundlag.

 

 

Læs mere om produktkonfiguration på Microsofts egen hjemmeside her

 

4. Minimér antallet af ukurante varer

Er dit lager fyldt med forældede varer, som du ikke kan sælge? Med produktkonfiguration i Dynamics 365 minimerer du antallet af varer, der samler støv på lageret.

Anvendelse af produktkonfiguration betyder ikke, du står tilbage med et tomt lager. Det betyder bare, at de specialtilpassede varer ikke optager en stor del af din lagerplads. De sammensættes nemlig af en række generiske komponenter, som kan bruges i mange forskellige varekombinationer, mens resterende komponenter produceres efter ordre.

Værktøjet er også tidsbesparende internt, fordi stamdatagrundlaget automatisk udvides i kraft af konfigurationerne. I slipper altså for at bruge tid på at oprette en helt masse ukurant data, som aldrig vil blive brugt.

Tip!

I Dynamics 365 Supply Chain Management har du mulighed for at tilpasse brugerfladen, så den i endnu højere grad understøtter dit arbejde.

Er du interesseret i at høre mere om tilpasning af brugerfladen? Gå til vores on demand-webinar Tips og tricks til brugerfladen i Dynamics 365 Supply Chain Management her.

Se webinaret her

Tip!

I Dynamics 365 Supply Chain Management har du mulighed for at tilpasse brugerfladen, så den i endnu højere grad understøtter dit arbejde.

Er du interesseret i at høre mere om tilpasning af brugerfladen? Gå til vores on demand-webinar Tips og tricks til brugerfladen i Dynamics 365 Supply Chain Management her.

Se webinaret her

Vi har erfaring med opsætning af produktkonfiguration

Hvis I beslutter jer for at benytte produktkonfiguration, vil produktionsteknisk afdeling uundgåeligt komme til at bruge en del tid på at sætte konfiguratoren op. Heldigvis er udbyttet rigtig stort. Med produktkonfiguratoren flytter I nemlig jeres arbejde frem i processen, fordi I er:

  • Forhindret i at bruge unødvendig tid på salg af produkter, der ligger uden for jeres gyldige udfaldsrum
  • Forhindret i at sætte utilgængelige eller uønskede produktioner i gang

Da opsætning af en velfungerende produktkonfigurator er en stor opgave, giver det mening at vælge en samarbejdspartner, der har erfaring med dén opgave. Her kan du læse om vores samarbejde med Hoyer, som er international leverandør af elektromotorer og frekvensomformere. I Hoyers forretning er produktkonfiguration mere eller mindre omdrejningspunktet i forretningen, da hver motor konfigureres forskelligt fra kunde til kunde. Læs mere om vores samarbejde med Hoyer her.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere eller se en demo af løsningen, er du velkommen til at kontakte os her.

keyboard_arrow_up