Frederiksen Scientific

Grundig udvælgelsesproces førte til aftale med Bredana Axcite

Branchekendskab, konsulenters ”historik” og den rette kemi var blandt udvælgelseskriterierne, da Frederiksen Scientific valgte samarbejdspartner til nyt system.

Siden 1954 har Frederiksen Scientific leveret undervisningsudstyr til flere end 2.500 skoler og uddannelsesinstitutioner. Virksomheden har totalindrettet over 500 faglokaler og laboratorier.

Frederiksen Scientific 

Branche: Handel

Størrelse: Mellemstor 

Løsninger: 

Kemien spillede en vigtig rolle

Da fysiklærer Søren Frederiksen lagde grunden til Frederiksen Scientific først i 50’erne, gik han forsigtigt til værks. Dristighed lå ikke til ham. Derimod byggede han langsomt sin virksomhed op på faglig indsigt, flid og fingersnilde. Og han lagde vægt på et tæt forhold til dem, der skulle aftage firmaets produkter, nemlig hans tidligere kolleger i fysiklokalerne. 

Menneskelige relationer, ”kemi” – og måske en snert af Søren Frederiksens forsigtighed – prægede også udvælgelsesprocessen, da Frederiksen Scientific skulle vælge samarbejdspartner til levering af nyt ERP system som afløser for XAL.

Virksomheden valgte at benytte konsulentfirmaet HerbertNathan & Co. til at hjælpe sig med at finde det rette system og den bedste leverandør. 

”Vi havde valget mellem Dynamics AX og Dynamics NAV, og valget faldt på Dynamics AX på grund af systemets styrke ved intercompany handel,” fortæller Susanne Sørensen, økonomichef og projektleder. 

Da det kom til at vælge leverandør, blev der opstillet en håndfuld kriterier, som var mest betydningsfulde. ”Kemien” spillede en vigtig rolle – og mødet med konsulenterne, der skulle udføre opgaven, samt branchekendskab og økonomi. 

”Endvidere havde vi nogle konkrete ”cases”, vi ville spørge ind til: Hvordan ville man løse integration til lagerautomater, styring af underleverandørydelser og styring af kampagnepriser,” siger Susanne Sørensen.

Der blev sat karakterer på de enkelte kriterier og ”cases”, hvorefter HerbertNathan & Co. gennemgik materialet. Til sidst blev udvælgelsen diskuteret i virksomhedens styregruppe og en del af superbrugerne.

”Hovedparten pegede på Bredana Axcite. Ikke mindst følte vi os trygge ved, at konsulenterne have en lang ”historik” hos Bredana Axcite. Det gjorde os trygge at vide, at de også ville være her, når vi gik i drift,” fortæller Susanne Sørensen.

"Ikke mindst følte vi os trygge ved, at konsulenterne have en lang ”historik” hos Bredana Axcite. Det gjorde os trygge at vide, at de også ville være her, når vi gik i drift"

Susanne Sørensen økonomichef og projektleder

Driftsworkshop medvirkede til kontrolleret driftsstart

Frederiksen Scientific gik i drift i marts – i god tid inden virksomhedens første årlige højsæson, der ligger i maj (den anden er sidst på året). 

”Vi var i stand til at levere varer fra dag ét. Det synes jeg er flot, når man tager i betragtning, at alle var nye på systemet,” siger Susanne Sørensen. 

Bredana Axcite’s særlige driftsworkshop var i høj grad medvirkende til den meget kontrollerede, ja nærmest succesrige driftsstart. Workshoppen udsætter superbrugerne for det samme, som overgår eleverne, der arbejder med Frederiksen udstyret i fysiktimerne, nemlig en slags ”eksamen” i brugen af systemet.

”Driftsworkshoppen gør, at man kan se, hvor ”hullerne” er – om alle er klædt godt nok på til at gå i drift. Jeg synes, det er en rigtig fornuftig måde at gøre det på, for man finder ud af, om vi nu også er i stand til at gøre det, vi skal,” siger Susanne Sørensen.

Bredana Axcite blev foretrukket til at udvikle og implementere løsningen hos Frederiksen Scientific, der er en handelsvirksomhed med montageafdeling.

Her arbejder elektronikmekaniker Lars Nielsen med en serie apparater.

Proaktiv styring af økonomien

Bredana Axcite’s projektmodel sikrer, at økonomien generelt og eventuelt merforbrug håndteres proaktivt. Undervejs kan der opstå ting, som skal med i løsningen, og som ikke var forudset fra start. Disse håndteres som ændringsanmodninger og behandles løbende i projektets styregruppe. 

Susanne Sørensen har en god oplevelse af denne fremgangsmåde:

”Nogle gange skyldtes ændringerne os, andre tog Bredana Axcite dem på deres kappe. Vi har snakket om tingene, og der er taget hånd om det,” siger Susanne Sørensen.

Hvordan er det så gået med ”kemien”?

”"Kemien” var afgørende for os i udvælgelsen, og den er fin. Vi har ikke rigtigt kunnet blive sure på konsulenterne, selv om det nogle gange har været træls med et nyt system, for de har altid gjort, hvad de kunne for at hjælpe os. De er flinke og overbærende. Vi har haft og har stadig et godt samarbejde, og samlet set har det været en god proces. Også når det er gået højt en gang imellem, som det jo gør, når man indfører et helt nyt system,” siger Susanne Sørensen.

Bredana Axcite har også rullet løsningen ud i Holland, hvor Frederiksen Scientific har opkøbt en virksomhed som led i den fortsatte internationale ekspansion.

Vil du vide mere?

Vi vil meget gerne dele vores erfaringer med dig. Naturligvis uforpligtende og uden beregning.

keyboard_arrow_up