Microsoft news

Microsoft løfter sløret for kommende nyheder med Release Wave 2 for 2022

2. AUGUST 2022 // 2 MIN.

Med Release Wave 2 for 2022 løfter Microsoft sløret for, hvilke nyheder vi har i vente frem mod starten af næste år.

Microsoft har i løbet af sommeren frigivet et par længe ventede features i preview og løfter samtidig sløret for, hvad vi kan forvente af nyheder i det kommende halvår.

Vi finder særligt to nye features - Demand Driven MRP og CTP til Planning Optimization - interessante i denne omgang, men kan også fremhæve nogle af de mange andre spændende nyheder indeholdt i Release Wave 2 for 2022.

Demand Driven MRP (DDMRP) er et supplement til klassisk MRP, som længe har været understøttet i produktet. DDMRP bygger på principper fastlagt af The Demand Driven Institute og tilsigter i højere grad at basere behovsberegninger på ”pull” ud fra faktiske behov end på ”push” baseret på forecast. Vi afholder i løbet af efteråret et webinar, der går i dybden med DDMRP i Dynamics 365 Supply Chain Management.

CTP til Planning Optimization er funktionen til at afvikle CTP-beregning på salgsordrelinjer, hvis man har aktiveret Planning Optimization. Funktionen har for en del kunder været lidt af en showstopper for at skifte til Planning Optimizations og derved høste de markante fordele, der ligger i denne beregningsmotor. Den nye funktion er dog ikke helt, som vi kunne ønske, da beregningen ikke sker i realtid, men periodisk når der afvikles en behovsberegning. Man kan i PO-regi naturligvis afvikle hyppige behovsberegninger, men løsningen er efter vores mening endnu ikke komplet.

Herudover kan følgende highlights fra Release wave 2 for 2022 nævnes. 

  • Bedre integration for Prospect to Cash scenarier i Dual Write integrationen mellem Customer Engagement og D365 SCM
  • Udvidet OCR-løsning til scanning af leverandørfakturaer, hvor Machine Learning udnyttes.
  • Financial tags – en slags finansiel dimension light – som gør det lettere at ”tagge” udvalgte finansielle transaktioner uden at skulle oprette dimensioner hertil.
  • Understøttelse af Dual sourcing strategier på udvalgte varer, hvor der ønskes mere end én leverandør.     
  • Understøttelse af lokalt sprog for varebeskrivelser, så den enkelte bruger altid ser varetekster/-beskrivelser i sit eget sprog og ikke et systemdefineret sprog.
  • Pakke-funktionalitet bliver nu tilgængelig i Warehouse Management app’en, så man ikke længere behøver den fulde klient på pakkestationen.
  • En guidet opsætning af Warehouse Management for de kunder, der ikke har komplekse krav til løsningen.
  • Forslag til optimering af Warehouse Management baseret på Machine Learning.

Microsoft forventer at frigive de nye features fra oktober 2022 og frem mod marts 2023.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Hvad med dit næste ERP-projekt?

Vil I vide mere om Dynamics 365, vil vi gerne dele ud af vores viden og erfaringer. Udfyld kontaktformularen, og vi vender hurtigst muligt tilbage. 

 

keyboard_arrow_up