Microsoft news

Microsoft bygger bæredygtige datacentre i Danmark

 

11. december 2020 // 2 MIN

Snart vil din virksomheds data blive hostet i et datacenter i Danmark, når du opgraderer til en Microsoft cloudløsning. 

I sidste uge annoncerede Microsoft, at de investerer i etableringen af tre nye datacentre i Danmark, der vil være bæredygtig og forsynet med 100% vedvarende energi. Hos Bredana Axcite glæder vi os over nyheden, der understøtter vores cloudstrategi og samtidig sikrer, at vores cloudkunder får højere performance.

93% mere energieffektiv

De tre kommende datacentre vil blive forsynet af 100% vedvarende energi, og ifølge Microsoft vil de være op til 93% mere energieffektive end traditionelle datacentre.

De bæredygtige datacentre skal bidrage til Microsofts ambition om at blive Co2 negativ i 2030, og samtidig give danske virksomheder muligheden for at accelerere digitaliseringen af deres forretning, mens de reducerer aftrykket af deres IT.

Udover at være et led i en grøn digitaliseringsstrategi, imødekommer Microsoft med deres investering en stigende efterspørgsel fra danske virksomheder om at få deres data opbevaret på dansk jord. 

Større performance i din cloudløsning

De tre kommende datacentre vil alle blive placeret på Sjælland i et geografisk afgrænset område. 

Antallet af datacentre har stor betydning, da de tre datacentre teknisk set arbejder sammen som et stort datacenter, hvilket er med til at sikre en højere oppetid og stabilitet for danske cloudkunder. 

”Det er erfaringen fra andre lande, der har lokale cloudcentre, at de oplever højere performance. Simpelthen fordi data ikke skal transporteres over længere strækninger, og derfor har færre netværksforsinkelser,” fortæller Carsten Slot, CEO og partner hos Bredana Axcite.

Ifølge Microsoft er det deres mest omfattende investering i deres 30-årige historie i Danmark, og her hos Bredana Axcite glæder vi os over nyheden.

”For os som Microsoft-partner, der går all-in på Microsofts cloudstrategi og hjælper vores kunder med at digitalisere deres forretning, er dette virkelig en glædelig nyhed,” understreger Carsten Slot.

”Det imødekommer en efterspørgsel, vi oplever i markedet, og åbner nye muligheder for at udvikle, levere og supportere cloudløsninger med højere performance.” 

Læs: 5 grunde til at dit næste ERP-system skal være en cloudløsning

Den danske datacenterregion vil tilbyde både Microsoft Azure, Microsoft 365, Dynamics 365 og Power Platform.

Den nye datacenterregion forventes at stå klar allerede i løbet af et par år.

Læs mere på Microsofts egen hjemmeside.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Hvad med dit næste ERP-projekt?

Vil I vide mere om Dynamics 365, vil vi gerne dele ud af vores viden og erfaringer. Udfyld kontaktformularen, og vi vender hurtigst muligt tilbage. 

 

keyboard_arrow_up