Produktnyhed

Få bedre leveringsevne på dine rammeaftaler med ny forecast-funktion

Oktober 2020 // 5 MIN

Tillægsmodulet Axcite Sales – udviklet til Dynamics 365 Supply Chain Management - kan tilføje endnu et værktøj til listen over værdiskabende funktioner til effektivisering af salgsprocessen hos mellemstore og store virksomheder. 

Det nye værktøj – som er en udvidelse af standardfunktionaliteten i Dynamics 365 – består af en smart forecast-funktion, der giver bedre forudsætninger for optimering af varedisponering, og samtidig styrker virksomhedens leveringsevne overfor sine kunder.

Effektivisering af rammeaftaler

Værktøjet er udviklet til at effektivisere afviklingen af de rammeaftaler, som virksomheder indgår med deres kunder om køb af bestemte varer i en given mængde over en længere periode, men hvor leveringsbehovet ikke specificeres på forhånd.

I Dynamics 365 Supply Chain Management findes der i dag ikke en nem måde at lade rammeaftaler indgå i varedisponeringen. Mange virksomheder håndterer derfor deres overblik og planlægning af disse varer manuelt, eksempelvis i Excel – hvis de overhovedet prioriterer ressourcerne til at håndtere det, da det er en tidskrævende opgave”, siger Kim Rosenbak, Application Consultant hos Bredana Axcite.

”Det værktøj, vi har udviklet, kombinerer standardfunktionaliteten til henholdsvis forecast- og rammeaftaler i Dynamics 365 Supply Chain Management, og dermed bliver det muligt at automatisere planlægningen af, hvornår kunden forventes at aftage varerne. Det gør det nemmere for virksomheden at være på forkant med kundens behov og bestille varer hjem, før kunden reelt lægger sin ordre”.

Udregner forventede salgsprognoser

Forecast-funktionen kan på baggrund af data fra rammeaftalen, beregne forventede salgsprognoser over hvilke mængder af den pågældende vare, som kunden forventes at aftage i løbet af rammeaftalens periode. 

På billederne nedenfor demonstreres funktionaliteten. 

Billede 1: På salgsaftaleklassifikationerne er der tilføjet en ny fane, hvorpå man kan aktivere og indstille, hvordan forecast-funktionen - som kaldes Axcite Forecast Integration - skal virke for den aktuelle salgsaftaleklassifikation.

Billede 2: På salgsaftalen er der tilføjet et nyt menupunkt til behovsprognosen, hvorfra man kan se den prognose, som er dannet som konsekvens af funktionen.

Billede 3: Behovsprognosen ser således ud for nærværende salgsaftale.

Billede 4: Desuden indeholder funktionen en periodisk kørsel, som kan gennemregne og opdatere behovsprognosen i forhold til det aktuelt gennemførte aftræk på salgsaftalen.

Bedre leveringsevne og servicering af kunden

Ifølge Kim Rosenbak vil den nye funktion kunne styrke virksomheders samarbejde med de kunder, som de indgår rammeaftaler med.

”Forecast-funktionen gør det i princippet nemmere at planlægge produktionen eller bestille varer hjem til tiden, og dermed undgå, at lageret tømmes og at man skuffer sin kunde. Det er et stærkt værktøj, der er med til at optimere virksomhedens leveringsevne, og samtidig sikre et højt serviceniveau overfor de kunder, man som virksomhed indgår rammeaftaler med”.

Demonstration af forecast-funktionen

Det nye værktøj i Axcite Sales er ét i rækken af stærke værktøjer til effektivisering af salgsprocessen, der blandt andet tæller funktionalitet til beregning af mere præcise leveringstider, samt fleksibel import og konsolidering af salgsordrelinjer, der med til at spare både tid og ressourcer for salgsafdelingen. 

Vil du høre mere om Axcite Sales og den nye forecast-funktion, er du velkommen til at kontakte os.

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere eller se en demo af forecast-funktionen i Axcite Sales, er du velkommen til at kontakte os her.

keyboard_arrow_up