Carsten Slot har 30-års jubilæum 

SEPTEMBER // 3 MIN.

Fra udvikler til ERP-leverandør med kant og holdning

Carsten Slot, 53 år, har 1. oktober 30-års jubilæum for sin ansættelse i Bredana Axcite. Som teknikker, programmør og konsulent og sidenhen teamleder, Vice President, partner og nu CEO har han haft en stor finger med i spillet i udviklingen af Bredana Axcite, som er gået fra en håndfuld ansatte til 45 og fra en bredt sammensat kundegruppe til et skarpt skåret markedsfokus og en kundeportefølje af internationalt arbejdende virksomheder. 

Der var aldrig nogen tvivl om, hvad den unge sønderjyde skulle beskæftige sig med. I 80’erne kunne man se Carsten bag Commodore 64 og Amiga 500, og den brændende interesse for IT førte ham til Esbjerg EDB Skole og et job hos en PC-forhandler, der byggede computere fra bunden. Her stødte han første gang på ERP i form af Concorde C4, og der opstod en stor interesse for at arbejde med ERP-løsninger. 

”Men en dag ringede min mor og fortalte om en annonce, hun havde set i avisen. Et firma, der hed Bredana, søgte en tekniker,” fortæller Carsten. 

Det viste sig dog snart, at den nyansatte tekniker kunne programmere. Og så begyndte Carsten at systemudvikle i XAL – den første version af det, der i dag er Dynamics 365. 

”Som programmør havde jeg meget kontakt med kunderne og kom dermed også til at fungere som konsulent for dem”, fortæller Carsten. 

Efter et års tid fik han en kollega, der var hentet fra industrien på grund af sin viden om produktionsstyring. 

”Vi kom til at udgøre et stærkt makkerpar, og idéen i at hente konsulenter fra industrien, og oplære dem i systemet, har lige siden været en af hovedhjørnestenene i vores udvikling og værditilbud til kunderne,” siger Carsten. 

”Når man kommer fra industrien og sætter sig på den anden side af skrivebordet som konsulent, kan man tale med kunderne på et helt andet niveau, end hvis man har en IT-baggrund.” 

Efter at Bredana åbnede i Kolding i 1997, fik Carsten ansvaret for AX-teamet, og i 2000 fik han lov til at realisere sin drøm om at starte en AX-afdeling i Aarhus. 

Væksten i Bredana Axcite skal ses på baggrund af, at arbejdsområde og målgruppe er skarpt defineret. 

”Vi arbejder alene med Dynamics 365 FO, og vores kunder er inden for handel, distribution og produktion og med 100 til mere end 2.000 ansatte,” fortæller Carsten. 

”Og så går vi bevidst efter kunder, hvor vi ved, at vi kan gøre en forskel. Når man alene arbejder med det, man har forstand på, bliver man også mere engageret.” 

Det med at gøre en forskel udelukker også, at Bredana Axcite ønsker at få en kravsspecifikation trukket ned over hovedet. 

”Kunderne skal gøre plads til os og fortælle, hvad de har behov for. Så hjælper vi med at dreje deres virksomhed til det bedste ”fit” mellem dem og ERP-løsningen uden for mange programtilpasninger. Det er det, der giver de bedste projekter, og vores konsulenter er kvalificerede til at give kunderne modspil,” siger Carsten. 

”Det handler egentlig ikke så meget om IT, men om mennesker der skal komme til at fungere. IT er blot en værktøjskasse.” 

Medarbejdernes engagement er drivkraften 

Når man kommer ind på et af Bredana Axcites kontorer, kan man mærke den gemytlige stemning. Mange ansatte har været med i en årrække. Nye rekrutteres i industrien eller via Bredana Axcites graduate program. 

”I ledelsen vil vi skabe en arbejdsplads, hvor vi selv har lyst til at være. Det tænker vi meget på i alle de beslutninger, vi tager. Og medarbejderne skal drive sig selv gennem engagement og derigennem være så attraktive for kunderne, at de efterspørger os,” siger Carsten. 

”Vi er for en stor dels vedkommende efterspørgselsdrevet og har derfor et meget lille salgsteam.” 

Humor er også en del af miljøet, for ”det skal være sjovt at gå på arbejde”. 

Carsten mener, at Bredana Axcite har store udviklingsmuligheder. 

”Selv om vi har skåret vores markedsfokus skarpt, kommer vi ikke til at løbe tør for opgaver. Tværtimod, for i samme takt vokser vores kunder i størrelse.” 

Vækstmulighederne skal også ses i lyset af Microsofts enorme investeringer i Dynamics 365. 

”Produktet er vokset, så alle C25 selskaber i Danmark overvejer det seriøst. Mange virksomheder har fået øjnene op for, at der er et alternativ til SAP. Derfor er potentialet kæmpestort”. 

Carsten bor sammen med Solveig i Skanderborg, og parret har i alt fire børn, som alle er fløjet fra reden. Smukfest er et af årets absolutte højdepunkter, og hvert år er villaen base for vennerne, der skal til festival. Carsten holder sig i form med at spille padel, fodbold og køre mountainbike, og han rejser meget.  

Jubilaren dyrker selv chili, og hans hjemmelavede chiliketchup "Rigtig dejlig ketchup" synes de fleste er ”ret stærk”… 

Vi er specialister i Microsoft Dynamics 365

Vi er særligt stolte af vores certificering som Microsoft-partner med speciale i Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management og Finance. Det betyder nemlig, at du er garanteret markedsledende ERP-produkter af høj kvalitet og sikkerhed.

Læs mere om vores løsninger

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om Dynamics 365 Supply Chain Management, er du meget velkommen til at kontakte os her.

keyboard_arrow_up